Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Filmprogramma Alex van Warmerdam

10 juni t/m 2 september 2018

Eye brengt deze zomer nieuw werk van Alex van Warmerdam samen in een speciaal voor het filmmuseum ontworpen tentoonstelling, en programmeert daarnaast acht van Van Warmerdams films in een speciaal filmprogramma.

Alex van Warmerdam - L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met groot geprojecteerde scènes uit Van Warmerdams films. Op uitnodiging van Eye maakt Alex van Warmerdam deze zomer een expositie met nieuwe films, installaties en objecten. Film, theater, vormgeving en schilderkunst komen samen en belichten alle facetten van Van Warmerdams kunstenaarschap; in alle onderdelen van de tentoonstelling schuilt de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als film- en theatermaker, schrijver en schilder.

Negen speelfilms regisseerde Alex Van Warmerdam en alle negen dragen tot in het kleinste detail de handtekening van de maker. Handeling, mise-en-scène en art-direction zijn strak gechoreografeerd, de vertelvorm vaak onconventioneel – niet zelden breekt geweld naar buiten en vallen er scenario-technisch onvermijdelijke doden. Eye vertoont ze allemaal, van Abel tot Schneider Vs Bax. Grimm is later in het seizoen te zien, in een nieuw gemonteerde versie.

Veel van de films worden met Engelse ondertiteling vertoond, deze informatie is te vinden op de filmpagina's.

dit filmprogramma is onderdeel van:

Volledig aanbod

Van A tot Z