Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Hong Kong Film Panorama

12 tot en met 17 februari

De nieuwste editie van het Hong Kong Film Panorama, sinds 2004 in EYE te zien, brengt vanaf 12 februari een vijftal hoogtepunten van de filmproductie uit de Chinese havenstad bij elkaar.

 
Op het programma staan vier recente Hongkong-producties, waaronder de spectaculaire streetdancefilm The Way We Dance en Cold War, een hedendaagse misdaadfilm met Tony Leung en Aaron Kwok in de hoofdrollen. Aandacht is er ook voor de vermaarde Hongkongcineast King Hu, die faam verwierf als regisseur van martial arts-films, waaronder de klassieker A Touch of Zen uit 1971.

hedendaagse Hongkong-producties

Het programma komt tot stand in samenwerking met het Hong Kong Economic and Trade Office. Voor de tiende keer biedt EYE onderdak aan het Hong Kong Film Panorama, een handzame selectie uit de speelfilmproductie in de voormalige Britse kroonkolonie, die jaarlijks goed is voor tientallen titels.
  • The way we Dance

  • Touch of Zen

  • The last Tycoon

  • The last Tycoon

De aandacht gaat uit naar drie recente Hongkong-films, geselecteerd uit het overweldigende aanbod dat de hypermoderne havenstad voortbrengt, met nadruk op genres als misdaad- en actiefilm, thriller en mystery-vertelling. Het programma in EYE brengt Hongkong-sterren Aaron Kwok, Tony Leung en Chow Yun Fat bijeen en verbindt de hedendaagse Hongkong-productie met de roemruchte traditie van de Aziatische martial arts-cinema.

Volledig aanbod