Andrei Tarkovski Solaris
Thema

Museumnacht 2019

Zaterdag 2 november 19:00 - 02:00

In Eye draait alles om de geniale Russische filmer Andrej Tarkovski. In zijn werk – zeven vertellingen over de staat van de mens in de wereld – spelen de vier elementen een bepalende rol. De Museumnacht brengt water, lucht, vuur en aarde onder handbereik in een ultieme Tarkovski-ervaring.

  • Scentman

  • Trouwen voor een nacht

eye do! 

Aarde: het element van rust en trouw. Zoek de ware en geef hem of haar het ja-woord voor één nacht. Laat je wel nog even adviseren door de experts van Wed and Walk. Zij helpen je bepalen of het wel zo'n goed idee is om Eye do! te zeggen. Want passen jullie overheersende astrologische elementen wel bij elkaar? 

enter scentman

Lucht: geur is emotie. Als we ruiken gaat die informatie direct naar het gedeelte in de hersenen dat je gevoel bepaalt. Speciaal voor Eye maakt aroma-jockey Scentman live geuren bij fragmenten uit Tarkovski's films.

  • Botanica (short, 2019), Noël Loozen

  • Stalker (1979), Andrei Tarkovsky

  • Mezrab - Verhalenvertellers

  • The Sacrifice (1986), Andrei Tarkovsky

mezrab – verhalenvertellers

Vuur: voor ze opgeschreven werden, bestonden verhalen alleen als vertelsels, woorden die gefluisterd werden rond het kampvuur. De performers van Mezrab maken muziek en vertellen vurige verhalen, geïnspireerd op de wereld van Tarkovski.

shorts om van te watertanden

Water: in deze unieke compilatie van korte films uit de Eye-collectie zie je water zoals je het nog nooit hebt gezien. Zo mooi, dat je het nauwelijks droog houdt.

  • Cardboarders

  • Cardboarders

cardboarders – lightpainting animation studio

Met de Cardboarders, het creatieve collectief dat elk festival op z’n kop zet, kun je voor de camera je nieuwe profielfoto of GIFje tekenen. Stap in de Mobile Lightpainting Animation Studio en zie jezelf terug op de grote schermen in de Arena: je staat in een wereld van water, vuur, lucht of aarde.

cardboarders – panoranimation

Met de Cardboarders teken je aan een oneindig landschap. Langzaam zie je een animatiefilm ontstaan: Panoranimation.