Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Jigoku (Hell)
Thema

Nobuo Nakagawa, Master of J-horror

5-7 oktober 2018

Eye vertoont van 5 t/m 7 oktober vier films van Nobuo Nakagawa, een van de vroege meesters van de Japanse horrorfilm. Nakagawa's gerestaureerde films werden onder andere vertoond op festivals in Hongkong en op de Berlinale. Ze zijn nu voor het eerst in volle glorie te zien in Nederland. 

Nobuo Nakagawa (1905 - 1984) is de grondlegger van de J-Horror (Japanse horror). Hij staat vooral bekend om de stilistische griezelfilms die hij in de jaren 50 en 60 maakte en waarvoor hij zich liet inspireren door volks- en spookverhalen. Hij debuteerde in 1934 als filmmaker en maakte een aantal films, tot hij in 1941 werd opgeroepen voor militaire dienst. Na de oorlog zette hij zijn carrière voort binnen de ambitieuze studio Shintoho, waar ook Akira Kurosawa en Kenji Mizoguchi onder contract stonden. Voor Shintoho maakte hij zijn bekendste en meest invloedrijke films, zoals The Ghost of Yotsuya (1959) en Jigoku (1960). Deze zijn ook in Eye te zien, samen met Black Cat Mansion (1958) en The Adventures of Tobisuke (1949). 

Het programma kwam tot stand in samenwerking met Camera Japan, dat van 27 september t/m 7 oktober in Rotterdam en Amsterdam plaatsvindt.

Camera Japan

Volledig aanbod