Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Researchlabs 2018

17 februari

EYE geeft op 17 februari het podium aan een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars tijdens de jaarlijkse presentatie Researchlabs. Studenten van acht kunstacademies en universiteiten stellen een programma samen met nieuw werk, remixes van films of korte historische avant-gardefilms uit de collectie van EYE.

In Researchlabs presenteren studenten van acht opleidingen ieder een programma van een uur. Het Researchlab van 17 februari is gewijd aan de projecten van de St. Joost Academie in Breda, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de faculteit Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, het Piet Zwart Instituut in Rotterdam en het Sandberg Instituut in Amsterdam, Leiden University: Curating Film and Video Course en de VjAcademy Amsterdam. De voertaal is Engels.

Drie VJ’s van de VjAcademy gaan een deel van Peter Rubins videowerk uit de vroege jaren 90 live mixen met gebruik van de originele video-apparatuur. Zijn bijna gehele filmografie is dankzij de inspanningen van de VjAcademy geschonken aan de EYE-collectie. De meeste van zijn experimentele films zijn in nauwe samenwerking met hem geconserveerd.