Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Symposium Mūbii Japan

Mikio Naruse - Films of Women and Misery

EYE, Universiteit Leiden en curator Dick Stegewerns (Universiteit van Oslo) organiseren op 24 en 25 september een internationaal symposium rond het werk van Mikio Naruse.

Tijdens het symposium op 24 en 25 september (locaties respectievelijk Leiden en EYE) zullen academici, curatoren en festivaldirecteuren uit Europa, Verenigde Staten en Japan papers presenteren over de verschillende facetten van het oeuvre van de Japanse filmmaker Mikio Naruse (1905-1969). Ze vormen de springplank voor een Engelstalige publicatie en een door Europa reizend retrospectief, dat in januari 2017 in EYE te zien is. Deelnemers zijn onder meer James Quandt (Cinematheque Ontario), Catherine Russell (Concordia University) en Susanne Schermann (Meiji University). Deelnemers aan het symposium verzorgen inleidingen bij Floating Clouds, Ani imoto en Inazuma van Naruse.  De films zijn op 25 en 26 september te zien in EYE.

 ‘Mikio Naruse – Films of Women and Misery’ wordt georganiseerd door filmmuseum EYE, Universiteit Leiden en curator Dick Stegewerns (University of Oslo). Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Isaac Ailion Foundation (Leiden). De bijeenkomst voor de vakwereld vormt de springplank voor een Engelstalige publicatie en het door Europa reizend Naruse-retrospectief (januari 2017 in EYE).

Wilt u meer informatie over de bijeenkomst ontvangen of denkt u recht te hebben op een uitnodiging, neemt u dan contact op met Prof.dr. Ivo Smits (Letteren en Culturen van Japan, Universiteit Leiden): i.b.smits@hum.leidenuniv.nl.

Studenten die het symposium als toehoorder willen bijwonen (beperkt aantal) kunnen zich eveneens bij hem melden.

http://hum.leiden.edu/lias/highlights/naruse-mikio-films-of-women-and-misery.html

Volledig aanbod