Let op: dit programma-onderdeel ligt in het verleden. Bekijk een actueel overzicht met programma's bij EYE
Thema

Today at Apple bij Eye

28 september t/m 30 november

Op zaterdagen van 28 september tot en met 30 november bieden Today at Apple en Eye Filmmuseum gratis creatieve sessies aan rond thema’s geïnspireerd door de technieken van Tarkovski.

In samenwerking met Eye Filmmuseum biedt Apple bezoekers een nieuwe ervaring die ze in staat stelt te leren, met anderen van gedachten te wisselen, en de ruimte te geven aan hun creativiteit.

Als onderdeel van Today at Apple vindt er in Eye Filmmuseum een serie gratis sessies plaats rond verschillende thema’s, geïnspireerd door de technieken van Tarkovski: cinematografische shots maken, licht en schaduw fotograferen, en een filmtrailer maken.

Tien zaterdagen lang, van 28 september tot en met 30 november, kunnen Eye-bezoekers van alle leeftijden meedoen aan deze Today at Apple-sessies. Deze vinden plaats in de tentoonstellingsruimtes, het workshop-gedeelte en in en rond het filmmuseum.

Video Tour: Cinematografie met de iPhone

Leer meer over cameratechnieken die je kunt gebruiken tijdens het opnemen met je iPhone, geïnspireerd door Tarkovski. Van het maken van een video voor social media tot een complete film. Samen met andere deelnemers oefen je met het opzetten van verschillende soorten shots op locatie. Neem je eigen iPhone mee of leen het nieuwste model van ons. Geschikt voor alle niveaus.

Andrej Tarkovski, Larisa Tarkovskaya en Dak, Myasnoye, 1981, Rusland, Polaroid

Fotografie Tour: Spelen met licht en schaduw

Ontdek hoe je het beste licht kunt vinden voor jouw foto’s. Geïnspireerd door Tarkovski laten we je zien hoe je de meest geschikte lichtbronnen vindt, met schaduwen contrast en sfeer kunt creëren, en we gaan in op technieken voor de bewerking van je foto’s. Neem je eigen iPhone of iPad mee, of leen er een van ons. Geschikt voor alle niveaus.

Video Lab voor gezinnen: Een filmtrailer maken

Leer met het hele gezin hoe je films kunt maken. Bedenk een idee, maak een storyboard en ga vervolgens zelf opnemen met een iPad. Jullie werken samen aan een filmtrailer en ontdekken bewerkingstechnieken in iMovie. Aan het einde van de sessie laat elke groep de gemaakte trailer zien. Neem je eigen iPad mee of leen er een van ons. Geschikt voor alle niveaus.

Today at Apple

Today at Apple biedt in elke Apple Store wereldwijd gratis groepssessies aan over fotografie, video, muziek, programmeren en apps, gezondheid en fitness, kunst en design, en meer. Bezoekers kunnen sessies bijwonen over onderwerpen die hen interesseren en die passen bij hun niveau, om zo hun creativiteit te stimuleren, kennis te vergroten en met anderen van gedachten te wisselen.

Meer informatie: www.apple.com/today