Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
100up eye filmmuseum 1

100UP

Heddy Honigmann / NL, 2020 / 93 min.

Grand dame van de Nederlandse documentaire Heddy Honigmann ontmoet een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit.

Poster 100up eye filmmuseum

Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden de honderdjarigen uit 100UP vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen

De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.

over de regisseur

Heddy Honigmann werd in 1951 geboren in Peru en woont en werkt sinds 1978 in Nederland. Ze won op het Nederlands Film Festival twee Gouden Kalveren, voor de documentaires Crazy (1999) en Forever (2006). In 2013 werd op het IDFA de Living Legend Award uitgereikt aan Honigmann. Ze ontving de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor haar hele oeuvre, vanwege haar grote staat van dienst als internationaal toonaangevend documentairemaker, die als geen ander de kunst verstaat om de veerkracht en weerbaarheid van het individu te portretteren.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Heddy Honigmann

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

100UP

Lengte

93 min.

Taal

Noors, Engels, Nederlands, Spaans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

100up eye filmmuseum 3
100up eye filmmuseum 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op