Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still 7 Queens (Véréna Paravel, US/FR 2009)

7 Queens

Véréna Paravel / US, FR, 2009 / 22 min.

Antropoloog en kunstenaar Véréna Paravel pakt haar camera en wandelt van Queens naar Manhattan, onder het spoor van metrolijn 7. De spontane ontmoetingen en interacties leveren een grillig portret op van New York’s cultureel diverse bevolking. Korte film, aangepast tarief.

poster 7 Queens (Véréna Paravel, USFR 2009)

"Als ik iets verafschuw ’is ’t het fly on the wall-principe dat veel documentairefilmers hanteren. Ze suggereren dat ze onzichtbaar en onhoorbaar zijn, als een soort alziende God die geen relatie onderhoudt met de mensen voor de camera. Mijn films gaan juist over echte ontmoetingen, ze zijn daar de belichaming van. Er bestaat niet zoiets als een neutrale blik – de camera wordt altijd uitgedaagd door degenen die ervoor staan."

Het is een van de kenmerkende uitspraken van kunstenaar en antropoloog Véréna Paravel, wier werk, gezamenlijk met dat van partner Lucien Castaing-Taylor, te zien is in de expositieruimte van Eye.

Ziel van New York

In het luttele twintig minuten durende 7 Queens komt Paravel tal van New Yorkers tegen, van allerlei kleur en afkomst. Soms ontstaan er gesprekken, soms negeren mensen de camera. Een Chinees echtpaar eet een ijsje, een paar jongens dansen bij muziek uit een iPod, een Indiase taxichauffeur wacht op een ritje. Paravel legt het vast en vangt de ziel van New York tijdens een wandeling onder het verhoogde spoor van metrolijn nr. 7, van de wijk Queens naar Manhattan.

7 Queens wordt op dezelfde dag vertoond als de lange film Manakamana (Stephanie Spray & Pacho Velez, 2014), die in structuur overeenkomt: nu is het niet het pad onder metro maar een kabelbaangondel die de route bepaalt.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Véréna Paravel

Productiejaar

2009

Productieland(en)

US, FR

Originele titel

7 Queens

Lengte

22 min.

Taal

English

Ondertiteling

NONE

Onderdeel van

Paravel & Castaing-Taylor

Eye Filmmuseum presenteert Cosmic Realism, de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor. Opgeleid als antropologen combineren ze antropologie, documentaires en beeldende kunst in hun werk. De tentoonstelling voert langs zeven immersieve installaties waarin je de ontwikkeling van de makers kunt volgen.

Lees meer
campagnebeeld Paravel & Castaing-Taylor – Cosmic Realism
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op