Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
A girl missing st 2 jpg sd high

A Girl Missing

Kôji Fukada / JP, FR, 2019 / 111 min.

Thuisverpleegster Ichiko zorgt voor de zieke grootmoeder van de Oisho-familie. Kleindochter Motoko is een van Ichiko's beste vriendinnen. Dan slaat het noodlot toe: Motoko's jongere zusje Maki wordt gegijzeld. Fukada Koji's suspensedrama over de gevolgen van een onverwachte gebeurtenis is ook een portret van waanzin, wraak en verlangen.  

A girl missing ps 1 jpg sd high

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho's bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter.

Wanneer op een dag Motoko's jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko”s neef wordt genoemd als de ontvoerder, ontstaat er een breuk tussen de familie Oisho en Ichiko. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

prijs in Cannes

Op kalme wijze onthult filmmaker Fukada Koji in dit meeslepende drama de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Tsutsui Mariko. Die maakte ook al indruk in Fukada's vorige werk Harmonium, dat in 2016 de juryprijs won van het Un Certain Regard-programma in Cannes. Net als in die film ligt ook in dit intrigerende portret verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen. (bron: IFFR)

over de regisseur

De Japanse filmmaker Fukada Koji (1980) studeerde aan de Filmacademie van Tokio. Hij heeft speciale interesse in de geschiedenis van de Franse cinema, met name de films van Eric Rohmer. Fukada's eerdere films Hospiltalité (2010) en Harmonium (2016) waren op meerdere festivals te zien en wonnen verschillende prijzen.

Te zien via Picl, Eye's online filmzaal

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Kôji Fukada

Productiejaar

2019

Productieland(en)

JP, FR

Originele titel

Yokogao

Lengte

111 min.

Taal

Japanese

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

A girl missing st 7 jpg sd high
A girl missing st 6 jpg sd high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op