Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still A Little Love Package

A Little Love Package

Gastón Solnicki / AT, AR, 2022 / 81 min.

Meanderende ode aan Wenen en de verdwijnende Kaffeehauscultuur. De zoektocht van Angeliki naar het perfecte appartement vormt het startpunt van een film – deels fictie, deels documentaire – die van Wenen naar Andalusië voert.

poster IDFA 2022

De Argentijnse filmmaker Gastón Solnicki brengt een geïmproviseerde ode aan Wenen, zijn gevels en de Kaffeehauscultuur die door het rookverbod aan het verdwijnen is. Angeliki (Angeliki Papoulia) zoekt in Wenen het perfecte appartement, met hulp van haar vriendin Carmen (Carmen Chaplin). Zij voert Angeliki door de historische stad, maar over elk appartement heeft ze wel wat te klagen.

De zoektocht en de onderlinge irritaties vormen het startpunt voor een onvoorspelbaar verhaal dat van Wenen naar Andalusië voert, waar Carmen na lange afwezigheid haar zieke vader bezoekt. Van haar zus krijgt ze een les in vrijgevigheid en verantwoordelijkheid.

De commentaarstem is van de Mexicaanse schrijver Mario Bellatin, het camerawerk van Rui Poças (Zama). Hij koos voor een klassieke cameravoering om Wenen in beeld te brengen, gebruikmakend van statief en dolly, waarbij elke opname prachtig is gecomponeerd en het licht altijd perfect is gevangen. Deze mengeling van fictie en documentaire, gedragen door acteurs en niet-acteurs, won de prijs voor beste regisseur op het BAFICI-festival in Buenos Aires.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Gastón Solnicki

Productiejaar

2022

Productieland(en)

AT, AR

Lengte

81 min.

Taal

English, Spanish, German

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op