Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still A Marble Travelogue 3

A Marble Travelogue

Sean Wang / NL, GR, HK, CN, FR, 2021 / 97 min.

Losjes en met onderkoelde humor portretteert A Marble Travelogue de Grieks-Chinese productieketen van marmer en legt op een visueel verleidelijke manier verbanden, met een prominente rol voor de Chinese middenklasse en haar Europese aspiraties.

poster IDFA 2021

Blokken wit marmer uit een Griekse groeve worden verscheept naar China. Daar maken beeldhouwers er Hellenistisch ogende beelden en zuilen van. Het overgebleven gruis wordt verwerkt in koelkastmagneetjes en andere souvenirs, die teruggaan naar Europa om door Chinese toeristen te worden aangeschaft.

Langs deze marmerroute ontmoeten we allerlei mensen die een rol spelen in deze cyclische consumentenketen: de Chinese zakenman die een Griekse marmergroeve overnam, de arbeiders en hun kinderen in een souvenirfabriek in Quanzhou, een in China gevestigde Franse tussenhandelaar in marmer. De Chinees sprekende tweelingdochters van een Griekse vastgoedgigant vormen een leidraad in deze film. Als culturele ambassadeurs vergezellen zij hun vader op zijn zakenreizen naar het Verre Oosten.

Losjes en met onderkoelde humor portretteert de Chinees-Nederlandse documentaire A Marble Travelogue een keten die loopt van kapitaal, fabricage, in- en verkoop tot consument. Op een onnadrukkelijke, maar visueel verleidelijke manier worden complexe verbanden gelegd en krijgen we een indruk van de Europese aspiraties van de Chinese middenklasse.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sean Wang

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL, GR, HK, CN, FR

Originele titel

Epic of a Stone

Lengte

97 min.

Taal

Chinese, English, Greek (modern), French

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Still A Marble Travelogue 2
Still A Marble Travelogue 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op