Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
A movie with a charming girl 04

A Movie with a Charming Girl

Lucian Bratu / RO, 1967 / 96 min.

Wannabe actrice Ruxandra is waarschijnlijk het charmantste en vrolijkste vrouwelijke personage uit de Roemeense filmgeschiedenis. De onterecht vergeten klassieker vol coole jazz werd verboden vanwege het ‘amorele’ karakter van de hoofdrolspeler.

A movie with a charming girl

De jonge Ruxandra zakt voor het toelatingsexamen van de Theateruniversiteit omdat ze 'te veel charme' heeft, maar ziet dat niet als nederlaag. Met haar zorgeloze houding en aanstekelijke joie-de-vivre gaat ze op zoek naar de volgende opwindende gebeurtenis om haar tijd aan te besteden.

Of het nu haar nonchalante vriendje is, een tweederangs filmregisseur, of een ingenieur die ze willekeurig via het telefoonboek vond: alles motiveert haar uiteindelijk om auditie te doen voor een film.

coole jazz

Lucien Bratu's onterecht vergeten klassieker zit vol coole jazz en invloeden van de Franse New Wave - vooral de vergelijking met Jules et Jim werd gemaakt. Na de première werd de film verboden vanwege het “amorele” karakter van de hoofdrolspeler.

vrij

A Movie With a Charming Girl doet zijn titel eer aan en heeft waarschijnlijk het charmantste en vrolijkste vrouwelijke personage uit de Roemeense filmgeschiedenis. Ze is de enige persoon die echt leeft en vrij is binnen de ernstige Roemeense samenleving, wat de satire des te bijtender maakt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Lucian Bratu

Productiejaar

1967

Productieland(en)

RO

Originele titel

UN FILM CU O FATĂ FERMECĂTOARE

Lengte

96 min.

Taal

Romanian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Roemeense Cinema

In 2000 was de oogst aan nieuwe Roemeense films precies nul. Twintig jaar later gaan over de hele wereld films van Roemeense regisseurs in première en is de Roemeense New Wave bijgeschreven in de filmgeschiedenis.

Lees meer
still Rainbow Bubbles
A movie with a charming girl 01
A movie with a charming girl 02
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op