Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)

A Thousand Fires

Saeed Taji Farouky / FR, CH, NL, PS, 2021 / 90 min.

Ingetogen en op momenten poëtisch portret van een Myanmarees echtpaar dat eigenhandig olie uit de grond haalt en verkoopt. Het is slopend werk, waarmee ze hopen een betere toekomst te verdienen voor hun kinderen.

poster IDFA 2021
Met blote handen haalt het echtpaar Twe Tin en Thein Shwe olie uit de grond bij hun huis, uit een zelfgebouwde boorput. In Myanmar zijn veel van dit soort provisorische olievelden te vinden, waar mensen het verbouwen van gewassen hebben ingeruild voor het eigenhandig uit de grond pompen en verkopen van olie.

Op momenten staat regisseur Saeed Taji Farouky zich wat visuele poëzie toe, met bijna impressionistische close-ups van de bruine, stroperige olie met zijn glinsterende patronen en een geluidsontwerp dat het brommende binnenste van de aarde verklankt. Maar bovenal is het een sober en integer portret van twee mensen die het beste willen voor hun kinderen. Die slaan in het leven hun eigen weg in; zoon Zin Ko Aung droomt van een carrière als profvoetballer.

De documentaire biedt een inkijkje in een ongewoon bestaan; het slopende werk, de middagdutjes, maar ook de bezoekjes aan een waarzegger die het echtpaar hun toekomst voorspelt. Want in Myanmar is het mystieke nooit ver weg, ook niet in deze door olie besmeurde omgeving.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Saeed Taji Farouky

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, CH, NL, PS

Lengte

90 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
still A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)
still A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op