Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still A Touch of Sin

A Touch of Sin

Jia Zhang-ke / CN, JP, FR, 2013 / 133 min.

Sociaal drama, martial-artsfilm en fabel ineen, over een wereld die op drift is geraakt. Hierin wordt de economische reus China langzaam uitgehold door geweld. Even hybride is de stijl, vol lyrisch gefilmde landschappen, humor, geweldexplosies en tederheid.

Poster A Touch of Sin

Voor zijn gestileerde, donkere mozaïekvertelling baseerde Jia Zhang-ke (Unknown Pleasures, The World, Still Life) zich op waargebeurde verhalen uit alle windstreken van China.

In een noordelijk gelegen mijnwerkersdorp neemt niemand de arbeider Dahai serieus genomen als hij de corruptie van de dorpshoofden wil aanklagen. Aan de andere kant van het land pikt een saunareceptioniste het niet langer als een man haar tot seks wil dwingen. En in weer een andere provincie probeert een jonge fabrieksarbeider zijn levensomstandigheden te verbeteren.

De personages komen in opstand door als een soort wraakengelen dood en verderf te zaaien, door de regisseur gevangen in panoramische beelden. Door het kalme tempo komen de plotselinge geweldexplosies nog meer als een verrassing.

A Touch of Sin verwijst in de titel op speelse en betekenisvolle wijze aan het meesterwerk A Touch of Zen van King Hu, die met zijn martial-artsfilm de Chinese cinema naar nieuwe technische en artistieke hoogten bracht.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Jia Zhang-ke

Productiejaar

2013

Productieland(en)

CN, JP, FR

Originele titel

Tian zhu ding

Lengte

133 min.

Taal

Mandarin Chinese, Yue Chinese, English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still A Touch of Sin
Jia Zhang ke A Touch of Sin 2013 3

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op