Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Aatos en de Wereld

Aatos en de wereld

Reetta Huhtanen / BE, 2019 / 24 min.

Drie jonge kinderen in Brussel tonen hoe tof het is om samen te leven met elkaar en alle verschillende culturen en gewoontes, in een wereld zonder in hokjes. 6+

poster Taartrovers Film Festival 2021

Molenbeek, Brussel is de plek waar deze korte docu voor jonge kinderen zich afspeelt. Voor de zesjarige vrienden Aatos, Amine en Flo is het hun thuis. Ze spelen er samen en fantaseren over wie vooraan mag zitten op hun vliegend tapijt. Ze wonen in hetzelfde gebouw, maar leiden heel verschillende levens. Tot aanslagen in Brussel hun harmonieuze wereld verstoren. Plots patrouilleren er gewapende soldaten door hun straat en komen mensen kaarsjes aansteken.

De rijke waaier aan culturele verschillen tussen de drie kinderen representeren voor de Finse filmmaker Reetta perfect de diversiteit waarmee Brussel, maar eigenlijk heel Europa, in deze tijden geconfronteerd wordt. De drie kinderen tonen dat het wél mogelijk is om samen te leven met zoveel verschillende culturen, zonder in hokjes te hoeven denken.

Met een kaartje krijg je toegang tot het filmprogramma en aansluitend tot de Speeltuin van de Verbeelding.

Een kaartje met een Stadspas met een groene stip is € 1,- en kan worden gereserveerd via info@eyefilm.nl. Stuur een mail o.v.v. 'Reserveringsaanvraag Stadspasactie' met daarin tijd, datum en titel vertoning en je voor- en achternaam. Alleen indien je een bevestiging hebt ontvangen via email zijn de tickets gereserveerd. Lees meer op de festivalpagina.

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Reetta Huhtanen

Productiejaar

2019

Productieland(en)

BE

Originele titel

Aatos en de wereld

Lengte

24 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op