Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still After Love (Aleem Khan, GB 2022)

After Love

Bekijk trailer

Aleem Khan / GB, 2020 / 89 min.

After Love, internationaal ontvangen als ‘de beste Britse film van 2021’, is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Na de dood van haar man, veerbootkapitein Ahmed, doet ze een opzienbarende ontdekking.

poster After Love (Aleem Khan, GB 2022)
Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval.

Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. Festivalgangers en critici waren enthousiast, de film ontving meerdere prijzen en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series (Getting On, The Thick of It) – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol.

Over de regisseur

Aleem Kahn (Kent, 1985) schrijft en regisseert. After Love is zijn speelfilmdebuut en werd onder meer geselecteerd voor het prestigieuze Critic’s Choice-programma in Cannes (Semaine de la Critique). Kahn regisseerde eerder de korte films Three Brothers (2014), The Wayfaring Stranger (2011) en Diana (2009).

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

…intiem…intens…mooi kleinood… (**** NRC Handelsblad)

...formidabele hoofdrolspeelster... (**** Trouw)

...nuance...weergaloos woordeloos spel...prachtig subtiel...Scherp oog voor details...integer... (Film van de Week, Het Parool)

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Aleem Khan

Productiejaar

2020

Productieland(en)

GB

Originele titel

After Love

Lengte

89 min.

Taal

Engels, Frans, Arabisch, Urdu

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still After Love (Aleem Khan, GB 2022)
still After Love (Aleem Khan, GB 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op