Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Charlotte Wells / GB, US, 2022 / 102 min.

Deze film over een vader en een dochter die misschien wel voor het laatst samen een vakantie doorbrengen, maakte grote indruk in Cannes. 'Een verpletterend debuut dat zich ontwikkelt met de geleidelijk toenemende scherpte van een polaroidfoto', aldus Indiewire.

poster Aftersun (Charlotte Wells, GB 2022)
Calum, een gescheiden vader van dertig, en zijn elfjarige dochter Sophie brengen de vakantie door in een Turks resort. Vader en dochter hebben een kameraadschappelijke band, maar Sophie is vooral gefascineerd door de spannende dingen waarmee de net iets oudere pubers om haar heen zich bezighouden. De opnamen die ze maakt met haar camcorder – de film speelt zich af eind jaren 90 – vertellen voor een deel het verhaal van de vakantie waarop de volwassen Sophie jaren later terugkijkt.

Subtiel en zonder die letterlijk te benoemen, toont de Schotse filmmaakster en scenarist Charlotte Wells de pijn die onder Calums laconieke houding schuilgaat. Een pijn waarvan de jonge Sophie soms een glimp opvangt, maar die ze niet kan doorgronden.

Wat voor de elfjarige verborgen bleef, wordt voor de volwassen Sophie echter hartverscheurend zichtbaar. Aftersun vertelt een melancholiek coming-of-age-verhaal, waarin heden, verleden en herinneringen op een onnavolgbare manier samenvloeien.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Charlotte Wells

Productiejaar

2022

Productieland(en)

GB, US

Originele titel

Aftersun

Lengte

102 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Aftersun (Charlotte Wells, GB 2022)
still Aftersun (Charlotte Wells, GB 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op