Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
4 lipstick

Ahistoric Vacuum – Research Lab - Sandberg Instituut Amsterdam

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. Ditmaal Ahistoric Vacuum, samengesteld door Judith Leysner van het Sandberg Instituut.

Vet

De tentoonstelling Ahistoric Vacuum presenteert drie nieuwe werken van pas afgestudeerden van het Sandberg Instituut in Amsterdam. Elk werk onderzoekt plaatsen, structuren of geschiedenissen die zijn uitgewist, vergeten of gesloopt en tonen het vacuüm dat ze hebben achtergelaten. In tegenstelling tot de huidige trend waarin het revolutionaire aspect van technologie wordt benadrukt, gebruiken deze werken techniek als een middel voor fictie en heropvoering, waarbij het heden altijd wordt gezien in relatie tot het verleden.

De onderwerpen van deze werken variëren van het koloniale fundament van Singapore, gesloten lesbische en gaybars in München en de huidige stand van de utopische architectonische projecten uit de jaren 50 in Nederland.

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. De nadruk ligt op het artistieke onderzoeksproces, waarbij eventueel gebruik gemaakt wordt van de EYE-collectie. Op dinsdagavonden organiseren de studenten een openingsvoorstelling, waarna het werk twee weken te zien blijft.

Vertoning bij de tentoonstelling Close-Up. A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.Deze presentatie vindt plaats in de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping.

Details

5 small liver
2 fight
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op