Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Badlands: Aisha Madu & Emma Branderhorst

Aisha Madu & Emma Branderhorst

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: Aisha Madu en Emma Branderhorst.

Badlands: Aisha Madu & Emma Branderhorst

Illustrator en animatieregisseur Aisha Madu (1992) studeerde in 2014 af met de korte animatieserie Bodily Disfunctions van de HKU, won de VPRO Dorst Pitch en maakte daarvoor de animatieserie Schroom. Ook co-animeerde ze de clip Testuo van Yung Nnelg.

De Nederlands-Nigeriaanse Madu combineert verhalende verhalen en visuele poëzie met een minimalistisch grafisch ontwerp. Ze is gefascineerd door de ongemakkelijke situaties van ons dagelijks leven en gaat daar met humor en een vleugje absurdisme op in. Haar werk was te zien op de Dutch Design Week.

Emma Branderhorst

Emma Branderhorst studeerde in 2019 af aan de HKU en regisseerde de korte film Femme (2017). Haar daaropvolgende korte film Onderhuids zat in de selectie van Berlinale Generation 2020. Ook won ze de NFF Wildcard (€50.000) voor de beste studentenfictiefilm. Op het aanstaande Nederlands Film Festival gaat haar nieuwe film Vlekkeloos in première.

Branderhorst noemt zichzelf een progressieve feminist; ze is zeer begaan met de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de entertainmentindustrie. Als speciale gast neemt Emma Topkapi producent Laurette Schillings mee om samen over vrouwelijk leiderschap te praten. Schillings produceerde onder andere Druk (2020), Zwartboek (2006) en The Broken Circle Breakdown (2012).

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
Aisha Madu
Emma Branderhorst

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op