Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still All About My Mother (Pedro Almodóvar, ES 1999)

All About My Mother

Pedro Almodóvar / ES, FR, 1999 / 161 min.

Een vrouw in Barcelona probeert de dood van haar zoon te verwerken, in dit bitterzoete drama over verlies, spijt, verlangen en vriendschap. Winnaar van de Oscar en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Keuzefilm Ivo van Hove.

poster All About My Mother (Pedro Almodóvar, ES 1999)

Toneelregisseur Ivo van Hove: "All About My Mother is een vrije bewerking van All About Eve, waarin de marginalen centraal staan en waarin het toneelstuk A Streetcar Named Desire van Tennessee Williams een belangrijke functie heeft."

Wanneer haar zoon Esteban verongelukt, besluit Manuela terug te keren naar Barcelona, de stad waar ze een groot deel van haar leven woonde. Het is ook de stad waar ze de vader van Esteban leerde kennen. Om haar overleden zoon een laatste eer te bewijzen, wil ze nog één keer de man ontmoeten die ze altijd voor hem verborgen hield.

Almodóvar droeg zijn opvallend ingetogen film op aan filmdiva’s Romy Schneider, Gena Rowlands en sterke vrouwen en moeders in het algemeen. All About My Mother (Todo sobre mi madre) is naast All About Eve ook geïnspireerd door de onafhankelijk geproduceerde klassieker Opening Night van John Cassavetes, de favoriete film van Pedro Almodóvar. In 2006 maakte Ivo van Hove met Toneelgroep Amsterdam een theaterbewerking van Opening Night.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Pedro Almodóvar

Productiejaar

1999

Productieland(en)

ES, FR

Originele titel

Todo sobre mi madre

Lengte

161 min.

Taal

Spanish, Catalan

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
campagnebeeld (opgemaakt) All About Theatre About Film
still All About My Mother (Pedro Almodóvar, ES 1999)
still All About My Mother (Pedro Almodóvar, ES 1999)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op