Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)

All the Beauty and the Bloodshed

Bekijk trailer

Laura Poitras / US, 2022 / 122 min.

Regisseur Laura Poitras (Oscar voor Citizen Four) volgt de strijd van fotograaf en activiste Nan Goldin tegen de rijke Amerikaanse Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de opiatencrisis.

poster All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)

Ondanks dat deze opiatencrisis nog dagelijks slachtoffers veroorzaakt, blijft de familie Sackler grootsponsor van belangrijke musea wereldwijd. Nan Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en probeert haar protest juist te doen klinken in de ruimtes van deze musea.

Regisseur Laura Poitras won het vertrouwen van de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin en creëerde een gelaagd en zeer persoonlijk portret van een van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw. Unieke opnames, persoonlijke interviews en Goldins baanbrekende fotografie creëren een veelzijdig beeld van een gedreven persoon. Goldins strijd helpt haar ook om haar eigen verdriet te verwerken.

Prijswinnend regisseur Laura Poitras won eerder een Oscar voor haar film Citizen Four (over Edward Snowden) en voor All the Beauty and the Bloodshed nam ze de Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië in ontvangst. In 2022 was ze ook hoofdgast van documentairefestival IDFA.

Voorfilm

Voorafgaand aan All the Beauty and the Bloodshed vertonen we de twee minuten durende stopmotion-animatie Stilleven met vrouw, thee en brief (2022) van Tess Martin waarin een vrouw een brief schrijft en iemand anders deze leest. Deze Ultrakort is gemaakt in het kader van Ultrakort, het jaarlijks terugkerende project van het Nederlands Filmfonds in samenwerking met Vue en de NFO.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Laura Poitras

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US

Originele titel

All the Beauty and the Bloodshed

Lengte

122 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)
still All the Beauty and the Bloodshed (Laura Poitras, US 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op