Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still American Honey

American Honey

Andrea Arnold / US, GB, 2016 / 163 min.

Andrea Arnold won de juryprijs in Cannes voor haar energieke road trip over een groep tieners die al feestend de Midwest doorkruisen en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. 

poster American Honey (Andrea Arnold, GB/US 2016)

American Honey is gefilmd in Andrea Arnolds kenmerkende lyrische stijl waarmee ze de harde werkelijkheid weet te vangen, net als eerder in Fish Tank en Wuthering Heights. Star (nieuwkomer Sasha Lane) leeft aan de rafelrand van de Amerikaanse samenleving als ze Jake (Shia LaBeouf) ontmoet, dansend in de Kmart, en de vonk overslaat.

vervallen motels

Star sluit zich onmiddellijk aan bij Jake en zijn bende buitenbeentjes, die sterke drank in bestelwagens drinken, in vervallen motels slapen, en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. Star en Jake zijn extatisch en beginnen te dromen van een eigen huis en gezin.

zelden getoond Amerika

In een realistische vérité-stijl, en in een opmerkelijke (bijna) vierkante beeldverhouding van 4:3, volgt Arnold de bonte bende jongeren, die voor het grootste deel worden gespeeld door niet-professionele acteurs. American Honey is een energieke roadtrip, over een Amerika dat zelden getoond is, met een soundtrack die springt tussen Rihanna en Bruce Springsteen.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Andrea Arnold

Productiejaar

2016

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

American Honey

Lengte

163 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Women Make Film

Vorig jaar presenteerde Eye het filmprogramma Women Make Film, een alternatieve versie van de filmgeschiedenis met vrouwen in de hoofdrol. Vrouwen speelden vanaf de begintijd van de cinema een belangrijke rol. Ze stonden achter de camera, regisseerden en waren soms ook producent.

Lees meer
campagnebeeld Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema (Mark Cousins, GB 2019)
still American Honey (Andrea Arnold, GB/US 2016)
still American Honey (Andrea Arnold, GB/US 2016)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op