Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Amour (Michael Haneke, FR/AT/DE 2012)

Amour

Michael Haneke / FR, AT, DE, 2012 / 125 min.

Even ingetogen als indringend laat Michael Haneke zien hoe een ouder echtpaar moet om zien te gaan met de aftakeling van de echtgenote. Haar man verzorgt haar met een vanzelfsprekende liefde. Gouden Palm-winnaar in Cannes. Keuzefilm van Ivo van Hove.

poster Amour (Michael Haneke, FR/AT/DE 2012)
Toneelregisseur Ivo van Hove: 'Amour gaat over ouder worden, het slagveld van het ouder worden en de schoonheid dat je enkel elkaar nog hebt in dat geleidelijke verdwijnen uit de wereld. Een meesterwerk.'

Amour is Haneke’s meest intieme film tot nu toe. Zonder op tranen te mikken volgt hij de kantelende verhouding tussen George (Jean-Louis Trintignant), Anne (Emmanuelle Riva) en hun egoïstische dochter (Isabelle Huppert). De welbespraakte pianolerares Anne is na een hartinfarct slechts een schim van wie ze was.

Alles wat zich afspeelt in hun Parijse appartement wordt heel precies geregistreerd, vanaf de eerste tekenen van aftakeling tot het onvermijdelijke einde, dat zich al in de beginscène aandient.

Hoewel anders van toon dan Haneke’s vorige confronterende werk, is zijn handtekening onmiskenbaar, met echo’s van zijn eerste film Der Siebente Kontinent en zorgvuldig geënsceneerde, onheilspellende scènes.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Michael Haneke

Productiejaar

2012

Productieland(en)

FR, AT, DE

Originele titel

Amour

Lengte

125 min.

Taal

Frans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
campagnebeeld (opgemaakt) All About Theatre About Film
still Amour (Michael Haneke, FR/AT/DE 2012)
still Amour (Michael Haneke, FR/AT/DE 2012)

Nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op