Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Anatomy of a Fall (Justine Triet, FR 2023)

Anatomy of a Fall

Bekijk trailer

Justine Triet / FR, 2023 / 150 min.

Gouden Palm-winnaar Cannes is een veelgelaagd rechtbankdrama en thriller ineen, met het instituut huwelijk op de snijtafel – glansrol voor Sandra Hüller, die als romanschrijver verdacht wordt van moord op haar echtgenoot, eveneens schrijver.  

poster Anatomy of a Fall (Justine Triet, FR 2023)
Elfjarige Daniël vindt zijn vader in de sneeuw, in een plas bloed. Wat is er gebeurd? Dat blijkt precies de ogenschijnlijke eenvoudige vraag waar Justine Triels rechtbankthriller Anatomy of a Fall (eigenlijk: Anatomie d’une chute) antwoord op probeert te geven.

De Duitse acteur Sandra Hüller speelt Sandra, een succesvolle schrijver, getrouwd met de voormalige academicus Samuel, een iets minder geslaagde schrijver. De twee hebben een zoontje, Daniël, en leven sinds een jaar in een fraai chalet in de Franse Alpen. Tot zover lijkt alles in orde, tot de dag waarop Samuel uit de nok van het chalet tuimelt.

Is Samuels val een ongeluk? Is hij geduwd? Wie zijn de verdachten? Waarom had Samuel al een wond aan zijn hoofd voordat hij viel? Het zijn de vragen die ogenblikkelijk opwellen en die in de rechtszaal beantwoord zullen moeten worden. Intussen wordt Sandra als hoofverdachte gearresteerd.

Feit en fictie

Anatomy of a Fall kreeg de Gouden Palm uitgereikt vanwege de fenomenale acteerprestatie van Sandra Hüller (Toni Erdmann, The Zone of Interest) en de manier waarop Justine Triet (Sybil, Victoria) het genre van de rechtbankthriller weet om te buigen naar een psychologisch drama. Wat gebeurt er in een huwelijk? Kunnen geliefden elkaar werkelijk kennen? Welke spanningen blijven verborgen? Wat is feit, wat is fictie in een huwelijk tussen schrijvers?

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Justine Triet

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR

Originele titel

Anatomie d'une chute

Lengte

150 min.

Taal

Frans, Engels, Duits

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Anatomy of a Fall (Justine Triet, FR 2023)
still Anatomy of a Fall (Justine Triet, FR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op