Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Anatomy of Time (Jakrawal Nilthamrong, TH/SG/NL/FR 2021)

Anatomy of Time

Bekijk trailer

Jakrawal Nilthamrong / TH, SG, NL, FR, 2021 / 118 min.

Een Thaise vrouw blikt terug op haar leven terwijl ze haar gewelddadige echtgenoot verzorgt. Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

poster Anatomy of Time (Jakrawal Nilthamrong, TH/SG/NL/FR 2021)

Maem is een jonge vrouw op het platteland van Thailand in de jaren zestig. Het is tijd waarin de spanningen van de militaire dictatuur en de communistische rebellen toenemen. Maem wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende jonge mannen – een bedaarde riksja-chauffeur die letterlijk aan de kant wordt geduwd door een ambitieuze en meedogenloze legerleider. Vijftig jaar later is de legerleider een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt haar gewelddadige echtgenoot tijdens zijn laatste dagen en kijkt terug op haar leven vol verlies en gelukkige momenten.

De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte uit zijn eigen familiegeschiedenis, die hij als springplank gebruikt voor zijn raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film. Op geraffineerde wijze verweeft Anatomy of Time twee verschillende levensfases van de vrouw. Het is een verhaal over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. De tijd verandert ons allemaal. Woede en ambitie verliezen aan kracht, maar het verleden blijft het heden achtervolgen.

Over Jakrawal Nilthamrong

Nilthamrong maakte eerder de korte films Immortal Woman (International Film Festival Rotterdam), Intransit (Toronto International Film Festival) en Stone Cloud (Berlinale Forum Expanded). Zijn eerste verhalende speelfilm Vanishing Point won de Hivos Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2015. Anatomy of Time won de prijs voor Beste Film op Tokyo FILMeX.

Te zien in Eye en landelijke bioscopen.

...liefdevol...op naar de keel grijpende wijze invoelbaar...prachtige natuurshots... (NRC Handelsblad, **** Dana Linssen, NRC Handelsblad)

…schitterend camerawerk…meeslepend… (**** De Volkskrant)

…verrassend…mooi… (‘Film van de Week’, Het Parool)

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Jakrawal Nilthamrong

Productiejaar

2021

Productieland(en)

TH, SG, NL, FR

Originele titel

Wela

Lengte

118 min.

Taal

Thai

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Anatomy of Time (Jakrawal Nilthamrong, TH/SG/NL/FR 2021)
still Anatomy of Time (Jakrawal Nilthamrong, TH/SG/NL/FR 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op