Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
River of fundament 01 c hugo glendinning jpg

Ancient Evenings - Norman Mailer avond

Literaturfest, Holland Festival en EYE presenteren een bijzondere avond rond Ancient Evenings, Norman Mailers controversiële roman uit 1983 die beeldend kunstenaar Matthew Barney en componist Jonathan Bepler ter inspiratie diende voor hun film River of Fundament. De presentatie is in handen van Ernst-Jan Pfauth en Tim de Gier.

10140796 gal

De twee Literaturfest-mannen nemen je mee in de magische verbeelding van Norman Mailers Ancient Evenings. De lijvige roman – 700 pagina”s – vormt het vertrekpunt voor de film River of Fundament van Matthew Barney en Jonathan Bepler, die in februari dit jaar zijn wereldpremière beleefde in New York. De twee filmden een radicale interpretatie van Mailers epische parabel over het Amerika van de jaren zeventig, in een vorm die even complex is als de roman.

Mailer situeert zijn verhaal in het oude Egypte; in een gelaagde vertelling die schakelt tussen historische fictie, allegorie en spirituele meditatie verweeft hij de Egyptische mythologie – denk aan de Isis- en Osiris-cultus – met het Amerika van de jaren zeventig. Het boek deed destijds veel stof opwaaien: Mailer verbond mythologische thema”s als vruchtbaarheid, dood en reïncarnatie met fel realistische, schokkende beschrijvingen van seksuele uitspattingen en excessief geweld.River of Fundament is van 23 tot en met 25 juni te zien in EYE.

Details

River of fundament 01 c hugo glendinning 0
River of fundament
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op