Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Leos Carax / FR, BE, US, 2021 / 139 min.

Adam Driver en Marion Cotillard zijn het gedoemde liefdespaar in het geheel gezongen Annette. Leos Carax’ zesde speelfim opende het Cannes-filmfestival en is een gelaagde, opwindende verkenning van het huwelijk tussen een ruige stand-up comedian en een beroemde operazangeres. Hun kind, Annette, zal hun levens ondersteboven keren. 

Poster annette
Voor zijn eerste niet-Franstalige productie werd Carax (Les amants du Pont-Neuf, Holy Motors) benaderd door Ron en Russell Mael, beter bekend als Sparks, de studioband die niets of niemand serieus neemt en als het grote voorbeeld geldt voor The Petshop Boys, Kaftwerk en Queen. Het resultaat van de samenwerking is de overdonderende filmmusical Annette.

Henry McHenry (Adam Driver) en Ann Defrasnoux (Marion Cotillard) zijn het liefdeskoppel dat bestaat uit klassiek tegengestelde persoonlijkheden. Henry brengt een rauwe, zelfdestructieve comedy-act, Ann is een beroemde operazangeres, befaamd om haar doodsaria’s. Ann raakt zwanger – de baby, Annette, lijkt een miniclown die zingt met dezelfde stem als haar moeder.

In veertig songs voltrekt zich een liefdesgeschiedenis als volledig artificiële constructie, in handen van een regisseur die weigert onderscheid te maken tussen droom en werkelijkheid.

De film werd na de première in Cannes omschreven als ‘onbeschaamde rockopera’, ‘een Wagneriaans melodrama’ en een ‘monster’ dat ook een oprechte poging is de spanning te laten zien tussen een succesvolle vrouw en een onzekere man die zijn eigen glazen ingooit.

Voorafgaand aan Annette kunt u de Ultrakort-film Bristles zien, geregisseerd door Quentin Haberham. Ultrakort laat je kennismaken met de nieuwste (hele korte) animatiefilms van Nederlandse bodem.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Leos Carax

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, BE, US

Originele titel

Annette

Lengte

139 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Awards

Beste Director for Leos Carax, Cannes 2021.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still annette 2
Still annette 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op