Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Antiviral2

Antiviral

Brendan Cronenberg / CA, 2012 / 108 min.

Bodyhorrorsatire door David Cronenbergs zoon Brandon over de obsessie van fans met de ziektes van beroemdheden. Een van hen injecteert zichzelf met de ziekte van 's werelds grootste vrouwelijke ster.

Antiviralposter

Antiviral speelt zich af in een nachtmerrieachtig heden/toekomst waarin de obsessie met beroemdheid zo”n neurotische niveau heeft bereikt dat fans steaks en hamburgers eten die gemaakt zijn met gekweekte cellen van beroemheden. Sterker nog, de echte hardcore gelovigen laten zichzelf injecteren met virussen en ziekten die ooit hun idolen plaagden - alles om zo dicht mogelijk bij de sterren te komen.

Caleb Landry Jones speelt Syd, een bleke en spookachtige jonge man in dienst van de corporatie die de virussen van beroemdheden te gelde maken; zijn werkgever heeft een exclusieve licentieovereenkomst met 's werelds grootste vrouwelijke ster. We komen nooit te weten waar Hannah beroemd om is geworden, en dat is misschien wel het punt dat de filmmaker in zijn debuut wil maken.

Syd krijgt de belangrijke taak om bij Hannahs hotelsuite een monster van haar nieuwe ziekte te scoren. Als een obsessieve verslaafde injecteert Syd zichzelf ermee en ontdekt dat de ziekte die hij deelt met Hannah ernstiger is dan hij dacht. Brandon Cronenberg toont zoveel close-ups van de injecties dat er al gesproken werd van een nieuw subgenre: de “hypo horror”. Winnaar van de Best Canadian First Feature Film Award.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Brendan Cronenberg

Productiejaar

2012

Productieland(en)

CA

Originele titel

Antiviral

Lengte

108 min.

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Antiviral
Antiviral3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op