Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
O apostolo 65565100 st 1 s high

Apóstolo, O

Fernando Cortizo / ES, 2012

Van de Spaanse regisseur Fernando Cortizo gaat deze maand een visueel overdonderende animatiefilm in première. O Apõstolo is de spannende bewerking van een Spaanse legende over een dorpje dat rust onder een eeuwenoude vloek. De bekende componist Philip Glass tekende voor de soundtrack, de poppen werden gemaakt door de Nederlandse animatiestudio Pedri-Animation.

O apostolo 65565100 ps 1 s high

De uit de gevangenis ontsnapte Ramón spoedt zich, verkleed als pelgrim, naar een bergdorpje in de buurt van Santiago de Compostela, waar hij een begraven schat op te delven. Hij vindt onderdak bij een paar achtergebleven ouderen, die hem tot de leider van de jaarlijkse processie van dode zielen willen maken – hele dode zielen. Zal Ramón levend uit het dorp geraken?

De film is gebaseerd op de oude Galicische legende van de Santa Compaña, waarin de optocht van dode zielen een vooraankondiging is van ”s mensens sterfelijkheid: de processie eindigt altijd bij een plek waar de dood kan toeslaan.

Voor de vervaardiging van de poppen in deze spannend horroranimatie tekende de Nederlandse animatiestudio Pedri-Animation. De hoofden van de poppen zijn gemodelleerd naar die van de stemacteurs, onder wie Luis Tosar, Carlos Blanco en Géraldine Chaplin. Niemand minder dan Philip Glass nam de hypnotiserende soundtrack voor z”n rekening.

Details

Regisseur

Fernando Cortizo

Productiejaar

2012

Productieland(en)

ES

Originele titel

Apóstolo, O

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

O apostolo 65565100 st 4 s high 0
O apostolo 65565100 st 6 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op