Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Christos Nikou / GR, PL, SI, 2020 / 91 min.

De ziekenhuizen in de stad liggen vol met slachtoffers van een vreemde aandoening die onmiddellijk geheugenverlies veroorzaakt. Eigenzinnige film in de lijn van de Griekse 'weird wave' en de Zweedse absurdist Roy Andersson met zijn droogkomische taferelen.

Poster apples

Sommige getroffenen van de mysterieuze aandoening worden niet door bekenden opgehaald. Daarvoor ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen.

De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor uiteenlopende activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto's te maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, dringt de vraag zich op of sommige dingen niet beter vergeten blijven.

Apples (originele title Mila) ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2020 in het festivalonderdeel Orrizonti en won vervolgens tal van prijzen op andere festivals (onder andere Sevilla en Ljubjana).

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Apples kunt u kijken naar de korte film Tired of Swimming (6') van Anna Eijsbouts. In deze enigszins surreële film wordt een man verscheurd door de herinnering aan zijn vrouw. Zijn eenzame bestaan wordt alleen nog in beweging gebracht door een zieltogende vis in een kom.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Christos Nikou

Productiejaar

2020

Productieland(en)

GR, PL, SI

Originele titel

Mila

Lengte

91 min.

Taal

Greek (modern), English

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still apples mila 2
Still apples mila 3

Ook nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op