Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Arnulf10

Arnulf Rainer. Übermaler

Programma rond de vermaarde Oostenrijke kunstenaar Arnulf Rainer, van wie op 3 mei een grote overzichtsexpositie in het Cobra Museum voor Moderne Kunst opent. Niet alleen de schilder zelf komt naar EYE, ook Rainer-kenner Rudi Fuchs en conservator Maarten Bertheux zijn aanwezig. Te zien is onder meer de Nederlandse première van een korte documentaire over Rainer: Maler Rainer. Ein Altersporträt uit 2014. 

Arnulf1poster

Rainer is zelf bij de voorstelling aanwezig en gaat in gesprek met Rudi Fuchs, die hij al heel lang kent en die samen met Maarten Bertheux de expositie in het Cobra Museum heeft samengesteld. Fuchs en Bertheux – respectievelijk oud-directeur en -conservator van het Stedelijk – geven een toelichting op hun keuzes voor de expositie, waarin zo”n tachtig werken zijn samengebracht.

Ook zijn er twee portretten te zien over Rainer, beide gemaakt door Herbert Brödl. In een fragment van de documentaire Arnulf Rainer Sternsucher - Star Seeker (1994) zien we Fuchs op bezoek in het atelier van Rainer. Maler Rainer. Ein Altersporträt uit 2014, toont de schilder aan het werk ruim twintig jaar later.

Details

Arnulf11
Arnulf13
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op