Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
As bodas de deus10628521 08 46

As Bodas de Deus

João Monteiro / FR, PT, 1999 / 150 min.

Derde deel van Monteiro's trilogie rond de hedonistische asceet die als een god door het leven gaat. Keuzefilm van de Portugese kunstenaars João Maria Gusmão & Pedro Paiva, wier werk te zien is op de EYE-tentoonstelling Celluloid.

886full as bodas de deus poster

Na het erotische A comédia de Deus (1995) draait dit derde deel van de trilogie om de schatrijke João de Deus die een vrouw redt van de zelfmoord en hopeloos verliefd raakt op de mooie Elena, de geliefde van zijn vriend. Regisseur Monteiro zelf speelt met verve deze oude man die achter de jonge meiden aanzit. Deze atheïstische heilige is te zien als het ironische alter ego van regisseur Monteiro. Platvloersheid gaat hand in hand met fijnzinnig absurdisme en klassieke eruditie. Met schitterend camerawerk van Mário Barroso.

As bodas de Deus (De bruiloft van God) is de keuzefilm van het Portugese kunstenaarsduo João Maria Gusmão & Pedro Paiva, wier werk te zien is op de EYE-tentoonstelling Celluloid. Gusmão & Paiva werken met talloze 16mm projectoren en projecties aan bijzondere en veellagige filminstallaties. Het zijn “poëtisch-filosofische verhalen”, zoals zij hun werk zelf noemen.

Details

Regisseur

João Monteiro

Productiejaar

1999

Productieland(en)

FR, PT

Originele titel

As Bodas de Deus

Lengte

150 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op