Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ash is purest white eye filmmuseum01

Ash Is Purest White

Jia Zhangke Jia / CN, FR, JP, 2018 / 141 min.

Jia Zhangke's misdaadepos over meedogenloos kapitalisme is een knetterende mix van entertainment en sociale kritiek. Zhao Tao overtreft zichzelf in een betoverende rol. 

Poster ash is purest white eye filmmuseum

Qiao (Zhao Tao) woont in een mijnstad die betere tijden heeft gekend. Haar vriend Bin is een onstuimige gangster die voor een corrupte projectontwikkelaar werkt. Nadat zijn baas is vermoord, stijgt Bin in rang en komt hij in het vizier van rivaliserende bendeleden.

Wanneer Bin in een hinderlaag wordt gelokt redt Qiao hem door een illegaal vuurwapen af te vuren. Ze wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Op het moment dat ze vrijkomt gaat ze direct weer op zoek naar Bin om hun oude leven te herpakken, maar treft een voor haar vreemde wereld aan. Ze zoekt naar een nieuwe identiteit in een veranderend China – een zoektocht die haar naar de Drieklovendam leidt en haar tot nieuwe inzichten brengt.

hoofdcompetitie cannes

Jia Zhangke (The World, 24City, A Touch of Sin) baseerde zich op scènes die tijdens de montage van zijn eerdere films Unknown Pleasures en Still Life sneuvelden. Ook ditmaal gebruikt hij een ingehouden tempo en long takes om zijn echtgenote en muze Zhao Tao te laten schitteren. Keer op keer recht ze de rug en gaat ze immer voorwaarts, zonder haar menselijke waardigheid te verliezen. Ash Is Purest White draaide in de hoofdcompetitie van Cannes.

Details

Regisseur

Jia Zhangke Jia

Productiejaar

2018

Productieland(en)

CN, FR, JP

Originele titel

Jiang hu er nv

Lengte

141 min.

Taal

Chinese, Mandarin Chinese

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Ash is purest white eye filmmuseum02
Ash is purest white eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op