Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Babyteeth shannon murphy eye filmmuseum12

Babyteeth

Shannon Murphy / AU, 2019 / 120 min.

Shannon Murphy's eerste lange speelfilm werd meteen geselecteerd voor de festivals en geprezen om het acteerwerk en de levenslustige spirit. Babyteeth is het verhaal van puber Milla die getroffen wordt door jeugdkanker - wat haar niet ervan weerhoudt met volle teugen van het leven te genieten. 

Poster babyteeth

Milla Finlay (Eliza Scanlen) wordt zestien en geniet met volle teugen van het leven, iets wat haar ouders niet met haar kunnen delen, want Milla lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Is haar nieuwe vriendje, de drugsdealende Moses, in deze fase van haar leven wel de beste match?

In stilte rouwen de ouders vooral om het vooruitzicht dat ze hun dochter al in de bloei van haar leven moeten verliezen. En dus worden alle bij hen bekende pedagogische strategieën overboord gezet.

conflicterende emoties

In haar filmdebuut weet de Australische regisseur Shannon Murphy een prachtige balans te vinden tussen komedie en tragedie. Babyteeth is een tranentrekker van het soort dat je aan de mooie dingen in het leven doet denken.

Murphy zoekt expres conflicterende emoties op in dit gelaagde drama. Door middel van beeld, geluid en tekst doorbreekt ze op subtiele wijze de 'vierde muur' in de film, om zo het publiek te confronteren met de vergankelijkheid van dit innemende hoofdpersonage. [IFFR]

theaterachtergrond

Shannon Murphy deed haar eerste regie-ervaring op bij gezelschappen als het Sydney Theatre Company; haar (korte) afstudeerfilm Kharisma (2014) voor de Australian Film, Television and Radio School trok meteen de aandacht en was te zien in Cannes en andere prestigieuze filmfestivals.

Murphy werd ook gevraagd als regisseur van baanbrekende tv-series als Killing Eve en On the Ropes. Babyteeth deed mee in de competitie van het filmfestival van Venetië, waar acteur Toby Wallace de Marcello Mastroianni Award kreeg.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Shannon Murphy

Productiejaar

2019

Productieland(en)

AU

Originele titel

Babyteeth

Lengte

120 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Babyteeth shannon murphy eye filmmuseum6
Babyteeth shannon murphy eye filmmuseum1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op