Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Between Father and Son

Between Father and Son

Ronin Hsu / HK, 2022 / 73 min.

Een geduldig familieportret in zwart-wit dat pendelt tussen een bejaarde vader, die met zijn vrouw op het platteland leeft, en hun alcoholistische zoon, die in de stad woont. In het ouderlijk huis wordt zijn isolement scherp voelbaar.

poster IDFA 2022

Centraal in dit portret van een Chinese familie staan de pater familias die op zijn 85e nog dagelijks met de hand zijn land bewerkt, zijn vrouw die de kippen voedt en slacht, en een van hun zoons, die in een flatje in de stad zijn dagen slijt in het gezelschap van een televisie en een voorraad drank.

Heldere zwart-witbeelden vangen gezichten, handelingen, rituelen en momenten waarop de hele familie, inclusief kleinkinderen, samenkomt rond de eettafel van het ouderlijk huis. De merendeels statische cameravoering nodigt uit tot het observeren van hun rollen en relaties. Op zijn akker beantwoordt de oude man het gekwetter van de vogels, maar in huis domineert zijn zwijgzame aard. Het isolement van de zoon wordt pas hier pijnlijk voelbaar.

Filmmaker Ronin Hsu richtte de camera op zijn eigen familie, maar legt daarbij herkenbare en universele familiethema’s bloot. Waaronder het onomstotelijke feit dat elke vader zelf ook zoon is.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ronin Hsu

Productiejaar

2022

Productieland(en)

HK

Lengte

73 min.

Taal

Chinese

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op