Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Beyond the Rocks Sam Wood US 1922 1

Beyond the Rocks

Bekijk trailer

Sam Wood / US, 1922 / 81 min.

'HKU Meets Eye' is een bijzondere jaarlijks terugkerende live performance bij een stille fillm. Studenten Compositie van de HKU Muziek en Technologie componeerden muziek bij de verloren gewaande Hollywoodklassieker Beyond the Rocks. De score wordt live uitgevoerd door het Keuris Ensemble onder leiding van Henry Kelder.

Poster beyond the rocks eye filmmuseum

Een van de grote 'verloren' films uit de gouden periode van Hollywood. In dit melodrama schitteren Hollywoodlegendes Rudolph Valentino en Gloria Swanson - de Johnny Depp en Scarlett Johansson van hun tijd. Met live muzikale begeleiding.

Swanson speelt Theodora Fitzgerald, de dochter van een verarmde aristocraat. Valentino is de beminnelijk graaf Hector Bracondale, een man die oneindig interessanter is dan de oude miljonair met wie Theodora omwille van haar vader is getrouwd.

ontdekking

Decennialang werd Beyond the Rocks beschouwd als een van de grote 'verloren' films uit de gouden periode van Hollywood. De ontdekking van deze klassieker van Sam Wood door het Filmmuseum trok wereldwijd volop de aandacht.

Na een ingewikkeld conserverings- en restauratieproces beleefde Beyond the Rocks zijn tweede wereldpremière tijdens de opening van de Filmmuseum Biënnale 2005. Daarna was de film onder andere te zien op het filmfestival van Cannes 2005.

HKU Meets Eye is een jaarlijks terugkerende live performance bij een stille film. Dit jaar componeerden de studenten muziek bij Beyond the Rocks, live uitgevoerd door het Keuris Ensemble onder leiding van Henry Kelder.

Keuris Ensemble

Het Keuris Ensemble bestaat uit: Vera van der Bie (viool, altviool, zingende zaag), Rebecca Smit (cello), Anna voor de Wind, (klarinet, basklarinet), Marijn Migchielsen (bastrombone), Jeroen Geevers (slagwerk), Henry Kelder (piano, orgel, artistieke leiding).

De componisten zijn: Ruud van der Made, Mark Schuit, Jelle van Oosterom, Y. Kiran, Dennis Jonker, Julian Tjon Sack Kie, Thijs Gooszen, Thijs van der Goot.

De sounddesigners: Cyril Jansen, Sebastian Reynaert, Casper Molin.

De audioregistratie wordt verzorgd door: Damian Bosch, David Kolder, Ian van Kastel, Jesse Knoppert, Joerie Braams, Levai Huizer, Martijn Vink, Thijn Moons.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sam Wood

Productiejaar

1922

Productieland(en)

US

Originele titel

Beyond the Rocks

Lengte

81 min.

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Beyond the Rocks Sam Wood US 1922 3
Still Beyond the Rocks Sam Wood US 1922 4

In samenwerking met

logo Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)
logo Keuris Ensemble

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op