Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Visions of a teacher 1

BFFE - Closing Ceremony: Vision of a Teacher + Rent and Grains

Khyentse Norbu, ook bekend als Dzongsar Khyentse Rinpoche (1961) werd op zevenjarige leeftijd erkend als een vooraanstaande incarnatie in de Tibetaanse traditie. Hij is de geestelijk leider van kloosters in Tibet, Bhutan en India. Daarnaast geeft hij leiding aan “84000”, het grootste vertaalproject van boeddhistische teksten ooit. In het Westen is hij vooral bekend als filmregisseur, o.a. van de film “The Cup”.

Visions of a teacher poster 0

Wij volgen hem in Nepal op de set voor zijn nieuwste film “Looking for a Lady with Fangs and a Moustache”, waar hij moeiteloos schakelt tussen werken met de hippe filmcrew en het uitvoeren van oeroude boeddhistische rituelen. Hoe ziet hij zijn rol als leraar in deze tijd van interactie tussen culturen en demystificatie van goeroes?

Khyentse Norbu laat op een haast magische wijze zien hoe gebeden tot de godin Tara, en het maken van een film niet wezenlijk van elkaar hoeven te verschillen. Beiden hebben het potentieel om ons te laten zien wie we zijn.

Rent and Grains

Voorafgaand wordt Rent and Grains vertoond. Een oude vrouw loopt haar plattelandsdorp in Bhutan uit om voedsel te verzamelen. Plotseling bevindt ze zich in een nieuwe wereld met hoge gebouwen en veel verkeer. Ze komt met lege handen en verward weer thuis. De film gaat over de tweedeling tussen traditie en moderniteit en natuurbehoud in Bhutan. Loday Chophel, BT, 2017, 3 min.

[bron: BFFE]

Details

Visions of a teacher 2
Visions of a teacher 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op