Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Reincarnation 1

BFFE - Opening: Reincarnation: Looking for a Sign

Tijdens het filmen van de prijswinnende documentaire "Living Buddha", waarin filmmaker Clemens Kuby de wedergeboorte van de Tibetaanse meester  Karmapa van 1987 tot 1992 volgde, ontmoette hij Jamgon Kongtrul Rinpoche en vroeg hem hoe reïncarnatie werkt.

Poster reincarnation

Jamgon Kongtrul was één van de vier regenten van de Karmapa, die na de Dalai Lama de belangrijkste positie in het Tibetaans boeddhisme bekleedt. Op weg naar de identificatie van de wedergeboorte van de Karmapa vond Jamgon Kongtrul plotseling de dood in een auto-ongeluk. Het was het begin van een nog dramatischer reïncarnatieverhaal over leven, dood en wedergeboorte. Twee jaar later werd Jamgon Kongtruls reïncarnatie gevonden. De filmmaker volgde zijn leven tot hij bijna 20 was. Is hij werkelijk de overleden Jamgon Kongtrul Rinpoche?

Jamgon Kongtruls broer Topga is één van de hoofdpersonen in deze film. Hij gaf Jamgon de nieuwe BMW waarmee deze twee dagen later tegen een boom reed. Topga kan niet geloven dat de twee jaar later gevonden jongen zijn broer is. Hij is ook op zoek naar een teken. Zal hij dat vinden?

Zelfs voor mensen die niet in reïncarnatie geloven, is deze documentaire een intens en spannend verhaal dat meer dan 30 jaar beslaat. Het filmen met Jamgon begon in 1976. Het intensiveerde in 1992 na zijn dood en duurde voort tot 2016. De film behandelt vragen als "Wie was ik?", "Wie ben ik?" en "Wie zal ik worden?".

Deze zoektocht benadert op een unieke manier het geheim van leven en dood. Hij is een voorbeeld van wat reïncarnatie betekent voor ons stervensproces en voor de voortgang van ons leven.

[bron: BFFE]

Details

Reincarnation 2
Reincarnation 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op