Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Rituals of resistance 1

BFFE - Rituals of Resistance

-Tenzin Phuntsog / US, 2018 / 63 min.

Rituals of Resistance onderzoekt de veranderende reacties van generaties pacifistische Tibetanen onder 65 jaar Chinese bezetting. Via mondelinge verslagen uit de eerste hand van drie Tibetaanse ballingen in diverse delen van de wereld volgt de film verschillende paden van verzet; van actief en niets ontziend tot symbolisch en opofferend. De film verkent op creatieve wijze de geschiedenis van verzet door middel van ieders persoonlijke verhouding tot hun eigentijdse media.

Unnamed 3

Na de Chinese invasie in 1950 gaat een devote monnik over tot geweld en wordt hij een guerillaleider die korte snelle invallen uitvoert vanuit zijn basis in Nepal.Een moeder en immigrant in Californië, die de Middenweg van de Dalai Lama volgt, gaat in weerwil van de beperkingen de Chinese grens over om zich na 30 jaar te herenigen met haar familie. Een studentenactivist in India, opgegroeid onder de Chinese overheersing in Tibet, kiest voor protest door zelfverbranding. Elk individu worstelt met zijn of haar Boeddhistische overtuiging ten opzichte van nationale en politieke noodzaken.

Tussen de portretten door reflecteert de Tibetaans-Amerikaanse regisseur op de vormen van verzet, terwijl hij langs de Amerikaanse grens dwaalt die lijkt op zijn verloren thuisland.

[bron: BFFE]

Details

Regisseur

-Tenzin Phuntsog

Productiejaar

2018

Productieland(en)

US

Originele titel

BFFE - Rituals of Resistance

Lengte

63 min.

Drager

DCP

Rituals of resistance 2
Rituals of resistance 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op