Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Birth (Jonathan Glazer, US 2004)

Birth

Jonathan Glazer / US, 2004 / 99 min.

Een vrouw is in de ban van een jongen die beweert haar overleden echtgenoot te zijn in dit prachtig vormgegeven gothic verhaal vol dubbelzinnigheden en met briljant genuanceerd acteerwerk van Nicole Kidman. Van de regisseur van Under the Skin en The Zone of Interest.

poster Birth (Jonathan Glazer, US 2004)
Glazers onderschatte metafysische meesterwerk is een hersenskraker van jewelste. Nicole Kidman schittert als Anna, een weduwe uit Manhattan die op het punt staat te hertrouwen met Joseph (Danny Huston). Maar dan duikt uit het niets een mysterieuze tienjarige jongen (Cameron Bright) op die beweert de reïncarnatie te zijn van Anna's overleden echtgenoot. Hun geordende, welvarende wereldje staat op zijn kop.

Birth mondt uit in een aangrijpende, griezelige en wonderlijke film over ontwrichting, verdriet, verloren liefde en angst voor de toekomst. Central Park verandert in een spookachtige plek waar dood en wedergeboorte één en hetzelfde zijn. Co-scenarist Jean-Claude Carrière werkte twintig jaar samen met de grote surrealist Luis Buñuel, en kon voor het moedige, compromisloze Birth rijkelijk uit die ervaring putten. De legendarische Lauren Bacall speelt een mooie bijrol als matriarch van Josephs familie.

Vertoning op 35mm uit de Eye-collectie, bij de nieuwe film van Jonathan Glazer, The Zone of Interest.

Reguliere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexPersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Jonathan Glazer

Productiejaar

2004

Productieland(en)

US

Originele titel

Birth

Lengte

99 min.

Taal

zonder

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

still Birth (Jonathan Glazer, US 2004)
still Birth (Jonathan Glazer, US 2004)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op