Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Blind Willow, Sleeping Woman (Pierre Földes, FR/CA/NL/LU 2022)

Blind Willow, Sleeping Woman

Bekijk trailer

Pierre Földes / FR, CA, NL, LU, 2022 / 108 min.

Fijnzinnige, betoverende animatiefilm gebaseerd op de verhalen van Haruki Murakami. Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokio redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze lege doos te bezorgen.

poster Blind Willow, Sleeping Woman (Pierre Földes, FR/CA/NL/LU 2022)

Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van dit moment. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven. In zijn universum lopen realiteit en fantasie volkomen vanzelfsprekend in elkaar over, dromen sijpelen de realiteit binnen.

Er zijn prachtige speelse filosofische overpeinzingen: katten lopen weg, jazz staat op, een reuzeworm veroorzaakt aardbevingen. Er wordt pasta gekookt en de oorschelpen van vrouwen blijven fascineren.

Unieke stijl

Componist/regisseur Pierre Földes besefte dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatie. Hij schreef zelf een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft en bedacht hiervoor een geheel eigen, unieke visuele stijl helemaal toegesneden op Murakami’s ideeënwereld. Waarop de schrijver vervolgens zijn zeer zeldzame toestemming gaf.

Földes creëerde een klein elegant wonder. De film ademt Murakami; in beeld, muziek, ritme en toon. Niet eerder raakte een film zo perfect de balans tussen existentialisme en ironie en dat vleugje absurditeit dat zo kenmerkend voor deze schrijver is.

Blind Willow, Sleeping Woman wordt vertoond in twee versies. De Engels gesproken versie is Nederlandse ondertiteld, de Frans gesproken versie wordt vertoond met Engelse ondertiteling.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Pierre Földes

Productiejaar

2022

Productieland(en)

FR, CA, NL, LU

Originele titel

Saules aveugles, femme endormie

Lengte

108 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Blind Willow, Sleeping Woman (Pierre Földes, FR/CA/NL/LU 2022)
still Blind Willow, Sleeping Woman (Pierre Földes, FR/CA/NL/LU 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op