Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Bloed, Zweet en Tranen

Bloed, zweet en tranen

Diederik Koopal / NL, BE, 2015 / 112 min.

Na zijn musicalvertolking van Hazes speelt Martijn Fischer ditmaal de zanger in de speelfilm van Diederik Koopal. Bloed, zweet en tranen vertelt het bewogen levensverhaal van het Amsterdamse lefgozertje met de gouden stembanden die uitgroeide tot dé volkszanger van Nederland - vanaf zijn jeugd tot zijn dood, van zeepkist tot Arena. Regisseur Koopal tekende ook voor het veelbekeken De marathon.

Bloedposter

Bloed, Zweet & Tranen is een oprecht, emotioneel en humoristisch verhaal over het bewogen leven van André Hazes.

In de film zien de drie belangrijkste fases uit Hazes” leven voorbijtrekken: zijn rauwe Amsterdamse jeugdjaren, de ontdekking van de jonge levensliedzanger in de jaren zestig door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt, Hazes” doorbraak in de jaren tachtig met hits als Zeg maar niets meer, Een beetje verliefd en Ik meen “t, en zijn moeizame laatste maanden in 2004.

In de laatste fase van zijn leven worstelt de inmiddels nationaal bekend geworden zanger met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

“Binnen een minuut vergeet je Fischer en zie je Hazes, hij is het gewoon…komt...keihard binnen en laat je niet snel meer los. Fischer is een ster maar de hele cast is uitstekend en kent geen zwakke schakels... (***** De Telegraaf)

“…aangrijpend ondergangsdrama…geweldige “once in a lifetime”-rol Martijn Fischer…ijzersterke scènes… (**** De Filmkrant)

“Topdrama…overtuigend…subtiel…de Nederlandse Raging Bull van het levenslied…sterke bijrollen…fraaie kleine scènes…ijzersterke sleutelscène… (**** Het Parool)

Stadspas-actieMet de meibon kun je van 30 april t/m 27 mei naar deze film voor slechts €2.

Details

Regisseur

Diederik Koopal

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL, BE

Originele titel

Bloed, zweet en tranen

Lengte

112 min.

Drager

DCP - encrypted

Bloedstill2
Bloedstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op