Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Joost van Ginkel / NL, 2021 / 88 min.

Bo (Gaite Jansen) reist af naar het graf van haar vader, een bekende trompettist in Georgië. Ze loopt Levan tegen het lijf, een jeugdvriend van haar vader. Bo besluit mee te liften in Levans vrachtwagen.

poster Bo (Joost van Ginkel, NL 2021)
Als Levan vertelt over het leven van Bo’s vader, die een bekende trompettist was in Georgië, krijgt ze meer inzicht in het leven van de man die ze nauwelijks heeft gekend.

Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt de reis van Levan en Bo door het indrukwekkende Georgische landschap. Gaandeweg bloeit een liefde op tussen de twee, iets waar ze, ondanks het leeftijdsverschil, voorzichtig aan toegeven. Uiteindelijk delen Bo en Levan hun donkerste geheimen me elkaar.

Bo is de derde speelfilm van regisseur Joost van Ginkel (1971), die eerder de aandacht trok met 170 Hz (2011, met Gaite Jansen) en The Paradise Suite (2015), winnaar van meerdere Gouden Kalveren (onder meer Beste film en Beste acteur). Gaite Jansen speelde eerder in Peaky Blinders en Hoe duur was de suiker.

...uitstekend geacteerd... (**** VPRO/Cinema.nl)

...sfeervol...drama dat je niet loslaat...oog voor detail...hoge niveau...van begin tot eind een kunstwerk...bijzondere stijl en gevoel voor dialoog...met veel gevoel...prachtige beelden...knap staaltje filmografie met een sterk en krachtig uitgewerkt verhaal. De bijzondere acteerprestaties beloven nog veel voor de toekomst. (**** Nederlands Dagblad)

...prachtig...Heel mooi...fijn...fraai...intrigerend... (De Volkskrant)

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Joost van Ginkel

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Bo

Lengte

88 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Bo (Joost van Ginkel, NL 2021)
still Bo (Joost van Ginkel, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op