Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Boiling Point (Philip Barantin, GB 2022)

Boiling Point

Philip Barantini / GB, 2021 / 92 min.

Het restaurant is overboekt, het keukenpersoneel is aan het klieren en chef-kok Andy voelt zich ook al niet geweldig. In Boiling Point bereikt vrijwel iedereen het kookpunt - Stephen Graham (Andy) schittert als sterkok-met-problemen in dit in één take opgenomen rollercoaster-keukendrama. 

poster Boiling Point (Philip Barantin, GB 2022)

Het is de drukste avond van het jaar in het Londense toprestaurant van de gelauwerde chef-kok Andy Jones. Reden tot tevredenheid, zou je denken, maar Andy is te laat, de zaak is overboekt en de leden van de keukenbrigade maken elkaar het leven zuur.

In de zaal zitten lastige klanten, variërend van een inspecteur van de Voedsel- en Warenautoriteit tot een stel dat beweert een notenallergie te hebben en een waslijst aan diëtistische eisen op tafel legt. En dan blijkt de passief-agressieve sterkok Alistair Skye (“Could I just get a little ramekin dish with some za’atar?”) Andy’s grote voorbeeld, ook nog ’s een tafeltje te hebben geboekt.

Kolkende gekte

Boiling Point is een indringende schets van het zenuwslopende leven in de keuken van een toprestaurant. Werken onder hoogspanning is de constante, stress moet worden weggedronken en -gesnoven, en de extreem lange werkdagen eisen hun tol.

Regisseur Philip Barantini koos een effectieve vorm om de kijker mee te sleuren in de kolkende gekte van een topkeuken tijdens spitsuur; het in één take opgenomen Boiling Point neemt je mee op een rollercoaster trip langs de stomende potten en pannen van de haute cuisine.

Voorfilm

Voorafgaand aan de hoofdfilm ziet u de korte film Dichter draagt voor - Eierkoken (2013). Voormalig Dichter Des Vaderlands Ramsey Nasr en regisseur Shariff Nasr bundelden voor het project Dichter draagt voor hun krachten om 21 belangrijke gedichten uit de Vaderlandse geschiedenis van een visuele vertaling te voorzien.

Pers Boiling Point

...meeslepend...zenuwslopend...sleurt je middenin de actie...Ondertussen ben je gaan houden van al die personages...Je zou wel een serie over ze willen zien. (**** NRC Handelsblad)

...heel intiem...meesterzet...Ademloos onderga je het spektakel... (**** Trouw)

...uitmuntend...beslist een van de meest intense kijkervaringen van het jaar. (**** Algemeen Dagblad)

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Philip Barantini

Productiejaar

2021

Productieland(en)

GB

Originele titel

Boiling Point

Lengte

92 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still Boiling Point (Philip Barantin, GB 2022)
still Boiling Point (Philip Barantin, GB 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op