Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The wild bunch

Borderline: the Mexican Frontier

Niet alleen in de politiek heeft ze grote symbolische waarde, ook in de filmgeschiedenis is de Mexicaans-Amerikaanse grens een dankbaar onderwerp. Orson Welles’ klassieker Touch of Evil laat de grens zien als een plek waar de wet en wetteloosheid botsen.

The wild bunch poster 7

De overgang van de hoogtechnologische VS naar het veel rommeligere Mexico is door regisseurs van allerlei pluimage verbeeld. De grens is een non-plek, een tussenzone die symbool kan staan voor zowel vrijheid als tirannie.

Met fragmenten uit o.a. Django (1966), The Wild Bunch (1969), The Getaway (1972), No Country for Old Men (2007), Thelma & Louise (1991), From Dusk Till Dawn (1996) en Sicario (2015).

De samenstelling en presentatie is in handen van Cinema Egzotik-programmeurs Ronald Simons en Martin Koolhoven.

Combinatievoorstelling met Orson Welles” klassieker Touch of Evil (1958, met o.a. Janet Leigh en Charlton Heston), waarin de moordaanslag op een Amerikaanse zakenman in een stadje aan de Amerikaan-Mexicaanse grens een poel van corruptie en verderf blootlegt. Combitickets te koop à € 15,-.

Onderdeel filmprogramma bij Alejandro González Iñárritu”s virtual reality-installatie CARNE y ARENA, gepresenteerd door Eye Filmmuseum.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Virtual Reality in Eye

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in een apart programma, Virtual Reality in Eye. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye
Thelma and louise
The getaway
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op