Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Hirokazu Kore-eda / KR, 2022 / 129 min.

Net als in Shoplifters vormen de hoofdpersonen van Kore-eda’s nieuwste film een verrassend verbond van sociale outcasts. Moeder So-young – gespeeld door de Zuid-Koreaanse popster Lee Ji-eun – legt haar baby te vondeling en raakt verzeild in een crimineel netwerk van illegale adoptie. 

poster Broker (Hirokazu Kore-eda, KR 2022)
Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk.

Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee het drietal – dat een soort van alternatieve familie vormt – op de hielen.

Drama en humor

Voor zijn nieuwste film trok de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Nobody Knows) naar Busan, Zuid-Korea, een land waarvan hij "vooral de fijnproeverkeuken kende". Voor het camerawerk contracteerde de Japanner de alleskunner Hong Kyung-pyo, de man achter veelgeprezen Zuid-Koreaanse (actie)films als Parasite en Snowpiercer, en de steracteur van Parasite, Song Kang-ho.

Gevraagd naar zijn keuze om het verhaal van een criminele ‘patchwork’-familie te vertellen in een mengeling van menselijk drama en humor, antwoordde de regisseur:

“Als ik voor de aanpak van een tragedie had gekozen denk ik dat het resultaat minder overtuigend was geweest. Hoe serieuzer een verhaal is, des te meer humor voeg ik toe. Dat houdt de aandacht vast. De personages zijn in de eerste plaats mensen: afgewezen door de samenleving proberen ze toch iets goeds tot stand te brengen, ook al lukt dat misschien niet helemaal.“

...meesterlijk...veel inzicht in menselijke verhoudingen...uiterst precies, fijnzinnig en genuanceerd...scherpe visie...geweldig...schitterend...fantastische cast...humor...fraaie, subtiele scènes...veel compassie...laat uiteindelijk een warm gevoel achter, en dat is reuzeknap... (**** NRC Handelsblad)

...Niets fijners dan je tijdens deze grijze, regenachtige dagen onderdompelen in het warme universum van de Japanse meesterverteller Hirokazu Kore-eda...meesterlijk...heerlijke roadmovie...prachtig...heel gevoelig...allermooiste scène...Het is wonderschoon...Fantastisch... (**** Trouw)

...komisch...buitengewoon aimabel...Meestercineast...uitzonderlijk talent...fijnzinnig...verrast… (**** De Volkskrant)

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Hirokazu Kore-eda

Productiejaar

2022

Productieland(en)

KR

Originele titel

Beurokeo

Lengte

129 min.

Taal

Koreaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Broker (Hirokazu Kore-eda, KR 2022)
still Broker (Hirokazu Kore-eda, KR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op