Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Calamity

Calamity

Rémi Chayé / FR, DK, 2020 / 85 min.

Prachtig, met de hand getekend verhaal over de jonge Martha Jane Cannary die uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige heldin die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020.

Poster Calamity Eye Filmmuseum

Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar zusjes zorgen en de huifkar leren besturen. Ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, maar de stoere Martha laat zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen belandt ze in allerlei spannende avonturen en laat ze zien dat girl power met haar begon!

Calamity is een handgetekende 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. De regisseur maakte eerder de film Reis naar het noorden, destijds ook te zien in Eye.

'De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend', aldus Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid.

Voorfilm

Cycle (Sophie Olga de Jong en Sytske Kok, Nederland 2018). Een klein rond verhaaltje over een meisje dat van haar opa leert fietsen en ontdekt dat met de vrijheid van zelfstandigheid ook eenzaamheid en zelfredzaamheid haar leven binnen fietsen.

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Rémi Chayé

Productiejaar

2020

Productieland(en)

FR, DK

Originele titel

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary

Lengte

85 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Still Calamity
Still Calamity

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.

Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op