Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Canción sin nombre 1

Canción sin nombre

Bekijk trailer

Melina León / PE, ES, US, CL, 2019 / 97 min.

Visueel indrukwekkend drama over de schemerzone van nepklinieken, corrupte artsen en professionele babysmokkelaars in Peru, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Poster Canción sin nombre
Peru, 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De zwangere Georgina woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van Lima. Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis 'medische hulp' belooft. Als ze in de kliniek bevalt van haar baby neemt het personeel haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Daarna ziet ze haar kind nooit meer terug.

De steeds wanhopiger wordende Georgina en haar partner Leo gaan terug naar de kliniek om hun kind te zoeken. Omdat ze bij haar zoektocht wordt tegengewerkt door vijandige politie en onverschillige overheidsbureaucraten, zoekt Georgina uiteindelijk hulp bij de journalist Pedro Campos.

Canción sin nombre is gedeeltelijk gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 1981 over een mensenhandelaar die tientallen Peruaanse kinderen naar het buitenland smokkelde om aan Europese en Amerikaanse echtparen te verkopen. Regisseur Melina León heeft de film opgedragen aan haar vader Ismael, een van de journalisten die deze wantoestand naar buiten heeft gebracht. Ze heeft het verhaal met opzet gefictionaliseerd en verplaatst naar 1988, tijdens de eerste chaotische ambtstermijn van president Alan Garcia.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Melina León

Productiejaar

2019

Productieland(en)

PE, ES, US, CL

Originele titel

Canción sin nombre

Lengte

97 min.

Taal

Quechua, Spaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Canción sin nombre 2
Still Canción sin nombre 3

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op