Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
1 4

Catch Me If You Can

Steven Spielberg / US, 2002

Lichte, energieke komedie over een meesteroplichter met flair (Leonardo DiCaprio) bevat talloze visuele trucjes en sublieme beeldvoeringen. Steven Spielberg bracht een lichtvoetig eerbetoon aan de jarenzestig-Hollywoodfilm. Ook met Tom Hanks en Christopher Walken. 

Poster 198

Spielberg baseerde zich op het leven van Frank Abagnale Jr., de jongste persoon die ooit op de FBI-lijst van meest gezochte misdadigers voorkwam. Abagnale blufte zich door het leven als piloot, advocaat en dokter, zonder ook maar één diploma te hebben behaald. Abagnale lichtte tientallen banken op door het vervalsen van cheques. Tom Hanks speelt de FBI-agent die vier jaar van zijn leven spendeerde aan het opsporen van de bedrieger. De echte Frank W. Abagnale is ook te zien in de film, in een cameo als politieagent.

De overwegend lichtvoetige film brengt meer dan twee uur lang een wervelend eerbetoon aan de typische jaren 60-Hollywood-films. Daarnaast zit de komedie vol vertrouwde thema's uit Spielbergs oeuvre, zoals gezinsgeluk, vaderzoonrelaties en gefnuikte heldhaftigheid.

Componist John Williams en acteur Christopher Walken (als Franks vader) werden genomineerd voor een Oscar.

“Catch Me if You Can is bijzonder charmant, met heerlijke performances van een hele fijne cast. Visueel prachtig. Goede energie ondanks dat we daarvoor een meer action packed Spielberg gewend waren." – Arne Toonen (Black Out; De Boskampi”s).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Steven Spielberg

Productiejaar

2002

Productieland(en)

US

Originele titel

Catch Me If You Can

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Steven Spielberg

Eye presenteert 8 juli t/m 31 augustus 2016 een zomer lang een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière.

Lees meer
campagnebeeld Steven Spielberg – Meesterverteller
2 103
3 66
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op